Spot on: Fred Admiraal

“Ik maak het werk van anderen graag makkelijker”

Maak kennis met Fred Admiraal, zelfstandig partner bij Bart & Partners.

Wat is je achtergrond?

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd. Eerst aan de HEAO, later aan de Vrije Universiteit. Hier kwam ik in contact met het EPM consultancy vak, via een hoogleraar. Hij had een eigen consultancy bedrijf, waar ik aan de slag kon. Na 3 jaar stapte ik over naar Finext, waar ik 6 jaar met plezier heb gewerkt. Maar ik wilde altijd voor mezelf werken, dus waagde ik de sprong en nu doe ik dat al 16 jaar.

Wat doe je in je vrije tijd?

Je vindt me veel op en rond het voetbalveld. Ik ben keeperstrainer bij DVVA in Amsterdam, zit ik in de technische commissie en zweef wat rond de selectie. Dat vind ik superleuk om te doen. Zelf heb ik op alle niveaus gekeept. Eén jaar als full prof bij FC Volendam en verder altijd in het amateurvoetbal. Naast het voetbal ben ik gek op reizen, skiën en leuke uitjes.

Wat is je specialisme?

Mijn expertise is planning en budgettering met de software van Oracle, voorheen Hyperion. Dat doe ik al bijna 25 jaar.

Waarom Bart & Partners?

Ruim 2 jaar geleden ontvouwde Bart van Velzen zijn plannen voor Bart & Partners. Die spraken me erg aan, dus ik zei: ‘Ik sluit me graag aan, zolang ik zelfstandig kan blijven en ik via en met jullie mooie dingen kan doen.’ En in die constructie werken we nu al meer dan 2 jaar heel goed en met veel plezier samen.

Waarom als zelfstandig partner?

Ik hecht veel waarde aan mijn zelfstandigheid en vrijheid. Ik wil naast de opdrachten van Bart & Partners ook mijn eigen opdrachten kunnen scoren.

Wat vind je leuk aan je werk?

Inhoudelijk vind ik het leuk om te puzzelen en slimme oplossingen te bedenken. Mijn intrinsieke drive is dat ik het leuk vind om het werk van andere mensen makkelijker te maken. Controllers zouden niet bezig moeten zijn met Excel sheets maken en automatiseringsdingen. Zij moeten vooral met de inhoud bezig zijn, want daar bieden ze waarde voor het bedrijf.

Wat vind jij typerend voor Bart & Partners?

Hun ongelofelijke enthousiasme en positieve energie. Dat spat ervan af. Ik vind dat heerlijk om mee te maken. Het enorme plezier en de positiviteit waarmee Bart en Bart werken, is echt bijzonder. Ik werk nu al 2 jaar samen met die jongens en ik heb ze nog niet anders meegemaakt.