Oracle Update April 2024

Oracle Update April 20249 Minuten geschatte leestijd

Categorieën: Oracle Updates

Hier verzamelen we de meest recente ontwikkelingen, kennis en inzichten over de Oracle Update van April 2024.

Redwood interface update

De Redwood interface is cosmetisch aangepast.

FCC

Consolidation Settings

Er is een nieuwe module beschikbaar in Consolidation Settings waarmee het consolidatieproces aangepast kan worden. De consolidatie-instellingen kunnen naar wens aan- of uitgezet worden. De module zal geleidelijk de substitutievariabelen vervangen die worden gebruikt voor het aanpassen van functies. Sommige door gebruikers gemaakte substitutievariabelen kunnen worden gemigreerd naar de Consolidation Settings, beginnend in deze update, andere zullen beschikbaar zijn voor migratie in toekomstige updates.

Consolidation Settings April 2024

Voor nieuwe applicaties worden de variabelen standaard gebruikt in Consolidation Settings. De bestaande substitutievariabelen voor die instellingen hebben geen effect op het consolidatieproces, zelfs als de variabele waarden zijn ingesteld op True.

Voor bestaande applicaties wordt een migration task geleverd voor het migreren van substitutievariabelen naar de Consolidation Settings. De migration task moet worden uitgevoerd voordat Consolidation Settings gebruikt kan worden.

Als de migration task niet is uitgevoerd, dan is het mogelijk substitutievariabelen gebruiken in plaats van de overeenkomstige consolidatie instellingen. Het wordt sterk aanbevolen te migreren naar de Consolidation Settings i.v.m. toekomstige aanpassingen. Na migratie past FCC de aanpassingen uit Consolidation Settings toe en hebben de substitutievariabelen geen effect meer.

migreren naar de Consolidation Settings

Debug Configurable Calculation Rules

Het is nu mogelijk om de Debug optie te gebruiken bij het werken met Configurable Calculation (Insertion Point) rules in Calculation Manager. Dit maakt het mogelijk om gebruik te maken van de debugmogelijkheden die Calculation Manager biedt voor andere rules, zoals On-Demand rules.

Intercompany matching report via EPM Automate

Via het nieuwe EMP automate commando “runIntercompanyMatchingReport” is het nu mogelijk om een Intercompany matching report te genereren dat helpt bij het correct koppelen van transacties tussen gerelateerde entiteiten en partners voor analyse en controle doeleinden als onderdeel van het consolidatieproces.

Planning

Nieuw planning applicatie type: Predictive cash forecasting

Predictive Cash Forecasting is een Planning application type ontworpen om treasury en cash managers te helpen bij het uitvoeren van korte termijn tactische of middellange termijn operationele cash forecasting. Het maakt dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse rolling forecast mogelijk die kunnen worden gegenereerd voor operationele, financiële en investering cashflow posten. Het is gebouwd met behulp van een directe cashflowmethode en maakt besluitvorming en acties voor cashoptimalisatie mogelijk over meerdere entiteiten binnen het bedrijf. Daarnaast biedt het een overzicht van de algehele cashpositie van de organisatie op elk niveau van de legal hierarchy.

Predictive Cash Forecasting maakt het volgende mogelijk:

• Optimaliseer de kasstroom door problemen en kansen eerder te ontdekken met verhoogde automatisering en meer frequente updates van de cash forecast.

• Onderneem sneller actie door stakeholders op één lijn te brengen en scenario planning te verenigen met corrigerende acties.

• Operationele verbeteringen door diepgaandere inzichten in order-to-cash en procure-to-pay.

Nieuwe Strategic modeling optie om een data map uit te voeren bij een data map import

Er is een nieuwe optie beschikbaar voor het uitvoeren van datamaps die gegevens tussen Planning en Strategic Modeling of tussen Strategic Modeling Models verplaatsen.

In Strategic Modeling Models biedt de optie ‘Run On’ van bijbehorende datamaps nu een extra optie, namelijk ‘Data Map Import’ of ‘Check In’. Wanneer een datamap van een model de optie ‘Data Map Import’ of ‘Check In’ heeft, worden deze datamaps uitgevoerd nadat de datamap is voltooid. Voorheen was het alleen mogelijk om de datamap uit te voeren bij het inchecken van het model.

Full Release Notes Btn

Gerelateerde insights