Oracle Update Mei 2024

Oracle Update Mei 20248 Minuten geschatte leestijd

Categorieën: Oracle Updates

Hier verzamelen we de meest recente ontwikkelingen, kennis en inzichten over de Oracle Update van Mei 2024.

FCC

How do I…

Er is een nieuwe sectie toegevoegd aan de Oracle help center webpagina: “How do I…”. In deze nieuwe sectie zijn documentatie en video’s te vinden over veel voorkomende taken binnen FCC.

Oracle EPM Financial Consolidation and Close

Consolidatie members specificeren voor copy en clear data acties

Het is nu mogelijk om members uit de consolidatie dimensie te selecteren bij copy en clear data acties. Je kunt de standaard ‘Entity Input’ gebruiken, of ‘Parent Input’, ‘Contribution Input’ of ‘Translation Currency Input’ selecteren als deze zijn ingeschakeld. De currencydimensie wordt automatisch ingesteld op de juiste waarde op basis van het geselecteerde consolidation member.

Security van consolidation journals is verbeterd

Voor deze update kon alleen de gebruiker die een journaal had voltooid of Ingediend het journaal boeken.

Vanaf deze update kan bij het posten van journaals, als de laatste actie goedkeuren is, de gebruiker die het journaal heeft goedgekeurd het niet posten. Echter, elke andere gebruiker kan het journaal posten, mits zij over de juiste rollen en toegang beschikken.

Bij het rejecten van journaals, als de laatste actie goedkeuren is, kan de gebruiker die het journaal heeft goedgekeurd het niet rejecten. Als de laatste actie unpost was, kan de gebruiker die het journaal unpost heeft het niet rejecten.

Planning

Predictive Cash Forecasting video

Oracle heeft een nieuwe video beschikbaar gemaakt met uitleg over predictive cash forecasting.

Custom template in workforce uitbreidingen

Het workforce custom template OWP_Custom Template ondersteunt nu meer templates.

De volgende additionele templates ondersteunen nu OWP_Custom Template en zullen alle wijzigingen aan custom script blocks volgen:

Kopiëren

Daarnaast is OWP_Custom Template bijgewerkt om drie lege scriptblokken voor elke ondersteunde regel te bevatten, in plaats van twee.

Workforce batch rules

Workforce batch rules is geoptimaliseerd waardoor batch rules nu sneller draaien.

Workforce mass update regel limiet

Workforce beperkt nu het aantal rijen dat tegelijk kan worden bewerkt in de formulieren voor mass update. Als de limiet is overschreven volgt er een foutmelding waarna het form moet worden ingekort voordat het alsnog kan worden ingeladen.

Predictive Cash Forecasting

Predictive Cash Forecasting ondersteunt nu een gemakkelijkere optie voor het laden van de opening balance. Hierdoor is het mogelijk om data te laden voor elke historische periode, bijvoorbeeld als er een nieuwe bank is toegevoegd binnen de laatste 365 dagen.

Full Release Notes Btn

Gerelateerde insights