Spot on- Leslie Rumkorf – “Ik zit graag naast de klant”

Spot on: Leslie Rumkorf – “Ik zit graag naast de klant”12 Minuten geschatte leestijd

Categorieën: Partners & Team

Maak kennis met Leslie Rumkorf, Oracle EPM consultant en zelfstandig partner bij Bart & Partners.

EPM is een vak van oude rotten. Maar oud? Dat kun je de 34-jarige Leslie Rumkorf zeker niet noemen. Ondanks zijn leeftijd loopt Leslie alweer 12 jaar rond in EPM-wereld. En hij voelt zich er als een vis in het water. Sinds 2 jaar werkt hij als zelfstandig partner bij Bart & Partners. Hoe beleeft deze communicatief vaardige EPM-consultant zijn vak? Welke aspecten trekken hem het meest? En hoe bevalt zijn samenwerking met Bart & Partners? Je leest het in dit interview.

Hoe kan het dat iemand van 34 al 12 jaar EPM-ervaring heeft?

Als student heb ik een versnelde bacheloropleiding bedrijfseconomie gedaan. En tijdens mijn laatste jaar kreeg ik de kans om mijn studie te combineren met een traineeship bij The Hackett Group, destijds één van de EPM-bedrijven in Nederland. Zij zochten nieuw talent en zo rolde ik als 20-jarig broekie de EPM-wereld in.

Was dat een goede leerschool?

Jazeker, ik kwam er in het team van Martijn Nauta, die nu ook bij Bart & Partners werkt. Martijn was mijn manager en mentor, om het zo maar te zeggen. Samen kwamen we bij een grote klant terecht, Sara Lee.

Daar ging een wereld voor me open. Ineens ging ik elke dag in pak en stropdas naar het hoofdkantoor van Sara Lee, waar we een verdieping onder de CFO zaten. Dus ja, dat was voor mij een gigantische leerschool. Ik heb er uiteindelijk 3 jaar gewerkt op verschillende projecten.

Hoe beviel die leerschool?

Dat ging met vallen en opstaan, wat eigenlijk ook wel bij die leeftijd hoort. Maar daar leer je het meeste van.

Zoals?

Nou, ik kwam er in aanraking met de IT-kant van bedrijfseconomie. Met behoorlijke nicheproducten als Oracle Hyperion Financial Management en FDM Classic. En voor mij was al heel snel duidelijk: ik hoef en wil de accountancy niet in. Een controllerfunctie ambieerde ik op die leeftijd ook nog niet.

En ik leerde al vroeg in wat voor omgeving ik het beste floreer. Degene die mij destijds aannam, zei: ‘Leslie, de Big Four is niks voor jou. Daar ga je niet het beste in jezelf naar boven halen. Je hecht veel waarde aan onderlinge relaties, zowel bij klanten als bij teamgenoten, dus een over-mijn-lijk-mentaliteit heb je niet echt.’ En ja, die mentaliteit heb je in mijn ogen wel nodig als je bij de Big Four richting partner wil gaan.

Inmiddels zijn we 12 jaar verder en ben je alweer 2 jaar zelfstandig partner bij Bart & Partners. Wat is jouw specialisme?

Mijn specialisme op dit moment is HFM en FDMEE. Daarvoor heb ik ook met Tagetik en kort met Onestream gewerkt. Maar ik ben eigenlijk een manusje van alles. Ik weet overal wel mijn weg te vinden. Voordat ik begon bij Bart & Partners heb ik een tijdje bij een logistieke SAAS-provider gewerkt. Compleet anders dan EPM, daarvoor moest ik onder andere meer focussen op projectmanagement skills en daarnaast SQL skills ontwikkelen. Dat ging me goed af. Ik pak van nature nieuwe dingen snel op.

Ligt daar jouw kracht?

Ik denk dat mijn sociale en communicatieve vaardigheden mijn sterkste punten zijn. Binnen een team ligt daar mijn kracht. Scripting gaat me ook goed af hoor, in een aantal talen, maar anderen zijn daar beter in. Die blinken daar echt in uit.

Klantcontact, klantenbinding, klankborden met een klant, dat vind ik leuk. En binnen een team de smeerolie zijn die alles weer soepel laat draaien als het even stroef loopt.

EPM is een technisch vak, maar er komt dus ook een stukje EQ bij kijken?

Jazeker. Kijk, zolang alles goed gaat bij de klant, dan zijn sociale vaardigheden minder relevant. De klant is tevreden en zal dus niet snel de discussie aangaan met je. Maar als dingen niet goed gaan, of een klant is niet tevreden, dan helpt het als je daar empathisch op reageert.

Het mooie van EPM is dat je een goede mix van mensen nodig hebt. Mensen met enorm veel kennis van het systeem, de techniek en niets liever doen dan coderen en mooie dingen bouwen. Geef ze een pak met requirements en ze bouwen het voor je. Daarnaast heb je wel mensen nodig die graag naast die klant zitten. Die klantwensen weten te vertalen naar technische oplossingen en daarin adviseren. Ik hoor meer bij die laatste groep.

Jij haalt jouw energie en werkplezier vooral uit het samenwerken met de klant?

Ja, maar ook uit de samenwerking met mijn collega’s. Want gezamenlijk kom je tot de beste oplossing.

Over collega’s gesproken, je werkt inmiddels alweer 2 jaar samen met de mensen van Bart & partners. Hoe bevalt die samenwerking?

Heel goed. Iedereen bij Bart & Partners kende ik eigenlijk al. Met velen had ik eerder al samengewerkt. Ik wil niet zeggen dat het voelt als thuiskomen, maar Ik ben er wel in een gespreid bedje terechtgekomen.

Iedereen heeft dezelfde mindset. Samen bouwen aan iets moois voor de klant. Dat deel je echt met elkaar. Daarnaast zijn het allemaal hele open en gezellige collega’s.

Waar ben je momenteel mee bezig?

Afgelopen twee jaar zat ik bij Ahold Delhaize. Daar ben ik nu nog aan de slag, maar dat zal binnenkort worden afgeschaald. Ondertussen heb ik via Bart alweer een nieuwe klus erbij. Daarnaast wil Ik mezelf blijven ontwikkelen. Wat betreft Oracle zit ik voorlopig nog wel goed. Maar met name OneStream heeft de afgelopen maanden mijn interesse gewekt.