EPM Integration Agent: de verborgen schat in Oracle EPM Cloud5 Minuten geschatte leestijd

Categorieën: Oracle EPM Cloud

Marco Vissers is een EPM expert en specialist in (master) data management met 20+ jaar ervaring. Met zijn technische achtergrond en functionele ervaring is Marco de connectie tussen finance en IT. De EPM Integration Agent is een feature binnen Oracle EPM Cloud die bijna niemand kent. Maar zodra je deze verborgen schat ontdekt, dans je waarschijnlijk juichend op je bureau. De EPM Integration Agent maakt je leven namelijk een stuk makkelijker. En de implementatie? Zo gepiept. In luttele dagen is de tool klaar voor gebruik.

Hoog tijd om dit cadeautje in je EPM suite uit te pakken en te ontdekken. Wat is de EPM Integration Agent en wat kun je ermee? Wat zijn de voordelen? En wat is er nodig om ermee aan de slag te gaan?

De EPM Integration Agent: wat is het en wat kun je ermee?

De EPM Integration Agent is een applicatie om lokale on-premise databronnen te verbinden met je Oracle EPM Cloud. Hierdoor kun je (meta)data uit deze bronnen eenvoudig extraheren, vertalen en verwerken in je centrale systeem.

Gemak en tijdwinst

Gemak en tijdwinst zijn de belangrijkste voordelen. In het consolidatieproces, maar ook bij andere processen, is het ophalen van data meestal de lastigste stap. De Integration Agent maakt dat eenvoudig, waardoor je meer tijd overhoudt voor het rapporteren en analyseren. Je schrijft simpelweg een query, drukt op de knop ‘import’ en de Integration Agent laadt alle gevraagde data rechtstreeks in Oracle EPM Cloud.

Die druk op de knop kun je overigens ook automatiseren met een andere tool in hetzelfde pakket: EPM Automate. Je stelt dan in dat de Integration Agent bijvoorbeeld elke nacht of vijf keer per dag de lokale data ophaalt.

Minder afhankelijk van IT

Een ander voordeel van de EPM Integration Agent: je hoeft IT minder te belasten. Nu heb je de collega’s van IT nog nodig om de gewenste data uit lokale bronnen te halen en bruikbare bestanden te creëren. Die moet je vervolgens handmatig uploaden naar de cloud. En ja, dat proces kan met allerlei trucjes wel geautomatiseerd worden, maar dankzij de Integration Agent heb je die trucjes niet meer nodig.

De voordelen op een rij

  • Gratis tool voor Oracle EPM Cloud gebruikers

  • Korte implementatietijd (hooguit enkele dagen)

  • Gemak en tijdwinst

  • Geen IT-hulp meer nodig om lokale data op te halen

Aan de slag met de EPM Integration Agent?

De EPM Integration Agent is gratis voor Oracle EPM Cloud gebruikers. Het is een feature binnen de suite. Voor je ermee aan de slag kunt, moet hem wel eerst implementeren. Je zou dat zelf kunnen doen. Maar je kunt ook even contact opnemen met Bart & Partners. Dan ben je in een paar dagen ready to go.

Een absolute no-brainer, al zeg ik het zelf. Voor een kleine investering krijg je een hoog rendement.